Ik mag met leerlingen over God praten

Ben jij mijn nieuwe collega?

Bekijk de vacatures

De passie van Jeroen van Essen, docent muziek op de Passie in Utrecht

Jeroen kende De Passie al toen hij er zo’n 10 jaar gelden kwam werken, hij is oud-leerling!

“Ik hou van de combinatie van muziek en werken met tieners. Muziek maakt de omgang met tieners wat laagdrempelig en toegankelijk, en het is mooi om te zien hoe ze bij het vak zichzelf uitdagen en groeien in creativiteit. Maar ik geniet ook erg van de gesprekken tussendoor, het contact met de tieners, af en toe een grapje, maar ook een goed gesprek.

De Passie staat voor evangelisch onderwijs, en ik denk dat het heel belangrijk is om tieners uit christelijke gezinnen een basis te bieden die aansluit bij thuis, juist op het moment dat ze iets minder vanzelfsprekend de mening van hun ouders volgen en de wereld aan ze trekt. Daarnaast is er op de Passie redelijk wat ruimte om met muziek leuke projecten in te vullen.

We hebben allemaal Jezus nodig, zeker onze tieners. En als we nu bouwen aan hun basis, dan hebben ze met Hem een mooie toekomst. Dat vind ik echt de meerwaarde van de Passie, de identiteit van onze school en dat we elke leerling proberen te zien en te kennen.

Door de projecten/taken die ik doe is er veel ruimte voor de christelijke identiteit (bijvoorbeeld in de sing-in). Maar ik merk het ook aan collega’s, de gesprekken die we voeren, en de manier waarop we ons werk doen en naar de leerlingen kijken.

Ik krijg de ruimte om met de leerlingen over God te praten”

 

We hebben meer collega’s nodig die de liefde van God willen uitdragen aan de leerlingen. Natuurlijk vanuit professionaliteit, dat wil zeggen goed onderwijs, maar met God op de eerste plaats.

Dat kan op de Passie, een bijzondere school, waar we elke dag weer proberen om God te betrekken in ons werk. En waar de leerlingen gezien en gehoord worden en de kans krijgen om in een veilige omgeving op te groeien en naast al het andere wat ze al moeten leren ook God beter mogen leren kennen.”

.