Lees het verhaal van Daniël (12), leerling groep 8 op de Rots in Ede.

Groeien als mens

“Daniël heeft een geweldige groei doorgemaakt”

Chamila, de moeder van Daniël, heeft meerdere auto-immuunziektes die ervoor zorgen dat ze een kwetsbare gezondheid heeft. Vlak voor de coronaperiode werd ze zelfs zó ziek dat de dood een paar keer heel dichtbij kwam.

Dat had enorme impact op het gezin. In de coronatijd wilde het gezin haar zo goed mogelijk beschermen tegen het virus. Het gevolg daarvan was sociale afzondering en thuisonderwijs. toen de rust enigszins was teruggekeerd, verhuisde het gezin naar Ede. Chamila vertelt: “Vanaf dat moment ging Daniel weer fulltime naar school. Dat was een hele omslag en het bleek dat hij wel wat achterstand had opgelopen.” Jolanda van de Glind, intern begeleider, weet dat nog goed: “Daniël startte bij ons in groep 7. Het veilige pedagogische schoolklimaat was voor Daniël een warm bad. De groep heeft hem echt omarmd; hij heeft vrienden, is geliefd, ontwikkelt zich en hoort er helemaal bij op school!”

Moeder Chamila: “Daniël heeft een geweldige groei doorgemaakt. De leerkrachten hebben samen met hem hard gewerkt om zijn achterstanden zo goed en zo snel mogelijk weg te werken. Ze zijn betrokken op ons gezin en hebben persoonlijke aandacht voor ons.” Inmiddels is Daniël klaar voor de volgende stap. Hij gaat naar de middelbare school. Ook heeft hij zich laten dopen; in bijzijn van veel klasgenoten.

Daniël: “Op de Rots voelde ik mij direct welkom. Ondanks alle veranderingen, zie ik net als in alle andere dingen van mijn leven, dat God hierin ook voor mij gezorgd heeft!”

Meer lezen? In ons verkort jaarverslag staan nog meer verhalen uit de Passiescholen.